luni, 15 iulie 2024
31.1 C
București
AcasăComunismJaponia se declară „profund îngrijorată” de acordul dintre Rusia şi Coreea de...

Japonia se declară „profund îngrijorată” de acordul dintre Rusia şi Coreea de Nord

Japonia a declarat joi că este „profund îngrijorată” de acordul de apărare reciprocă încheiat cu o zi înainte între Coreea de Nord şi Rusia, un acord ce prevede, potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, „asistenţă reciprocă în caz de agresiune”, transmite AFP.
Tokyo este „profund îngrijorat de faptul că preşedintele Putin nu a exclus cooperarea militaro-tehnică cu Coreea de Nord”, a declarat, la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshimasa Hayashi, scrie Agerpres.
Acest tip de cooperare „ar putea constitui o încălcare directă a rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în ceea ce priveşte impactul asupra mediului de securitate al ţării noastre şi al regiunii”, a adăugat el.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/japonia-se-declara-profund-ingrijorata-de-acordul-dintre-rusia-si-coreea-de-nord-2833309


Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania : Ne vedem curând, în 25-29 septembrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca să sărbătorim.

Cea mai mare împlinire a noastră e bucuria întâlnirii oamenilor cu CARTEA. De 10 ani #FICT aduce oamenii și cărțile împreună. În 10 ani...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura