Ciclul de conferințe „Justiția memoriei”, organizate de Fundația Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și Fundația Spandugino, coordonate și moderate de Cristian Pătrășconiu, propune idei și dezbateri în jurul unor teme de ardentă actualitate, reliefând rolul și importanța memoriei în evocarea și înțelegerea faptelor petrecute în perioada comunismului, sistemul politic ce a provocat cele mai multe victime din întreaga istorie a umanității.
Când și în ce circumstanțe a decis Vladimir Putin să invadeze Ucraina? Ce se întâmpla în acel moment în politica internă a Rusiei și cum a fost pregătită societatea rusă pentru un asemenea război? Dincolo de jocul diplomatic internațional, care au fost semnele premergătoare ale acestei confruntări deosebit de sângeroase? Cui se adresează, de fapt, Putin în discursurile sale publice și ce fel de argumente încearcă să transmită? Cât de importantă s-a dovedit a fi ofensiva diplomatică ucraineană pe plan internațional? De ce agresiunea Rusiei asupra Ucrainei are o miză enormă pentru România?
În cadrul seriei de conferințe „Justiția memoriei”, prelegerea profesorului Armand Goșu, doctor în istoria Rusiei și specialist în spațiul estic, intitulată „Un an de război. Invazia Rusiei în Ucraina”, susținută în 27 februarie 2023, în Spațiul expozițional permanent al Memorialului Victimelor Comunismului la București, prilejuiește o percutantă analiză a factorilor declanșatori și a consecințelor acestui război, reliefând eroismul armatei ucrainene, marile mize ratate de forțele militare rusești, precum și riposta fermă a Occidentului la diferitele forme de escaladare a conflictului, provocate de către Rusia.
Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.