Beer Wall Cafe îşi desfăşoară astăzi activitatea aproape de centrul oraşului şi dispune de 40 de locuri în interior şi 24 pe terasă ♦ Aproape 90% din berile din mediu sunt româneşti, aduse din Bucureşti, Oradea, Buzău, Bistriţa sau Mureş şi de la mici producători din Cluj.
Alin Deac a revenit în România după ce a locuit timp de trei ani în Belgia şi a pus bazele businessului Beer Wall Cafe în Cluj-Napoca, un local cu bere artizanală. Totul a pornit din dorinţa tânărului de a consuma bere de calitate şi în România, aşa cum găsise în Belgia, iar după câţiva ani de cercetări, un curs de antreprenoriat derulat de Asociaţia Inceptus, a reuşit să obţină o finanţare de 33.000 de euro care i-a permis să îşi pună ideea în practică. În luna ianuarie a acestui an, Beer Wall Cafe a împlinit doi ani de funcţionare. Anul trecut, vânzările s-au ridicat la 162.000 de lei, cifră pe care îşi propune să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să atingă primul milion de lei.
„M-am întors pentru a îmi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară, dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană, am făcut un curs de antreprenoriat – era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil. Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”, a povestit Alin Deac.
mai mult la /www.zf.ro/afaceri-de-la-zero/
Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.