luni, 24 iunie 2024
33.5 C
București
AcasăCluj NapocaAfaceri de la zero. Alin Deac s-a întors din Belgia şi a...

Afaceri de la zero. Alin Deac s-a întors din Belgia şi a creat Beer Wall Cafe la Cluj-Napoca, un local care vinde în zilele bune 300 de beri artizanale pe zi

Beer Wall Cafe îşi desfăşoară astăzi activitatea aproape de centrul oraşului şi dispune de 40 de locuri în interior şi 24 pe terasă ♦ Aproape 90% din berile din mediu sunt româneşti, aduse din Bucureşti, Oradea, Buzău, Bistriţa sau Mureş şi de la mici producători din Cluj.

Alin Deac a revenit în România după ce a locuit timp de trei ani în Belgia şi a pus bazele businessului Beer Wall Cafe în Cluj-Napoca, un local cu bere artizanală. Totul a pornit din dorinţa tânărului de a consuma bere de calitate şi în România, aşa cum găsise în Belgia, iar după câţiva ani de cercetări, un curs de antreprenoriat derulat de Asociaţia Inceptus, a reuşit să obţină o finanţare de 33.000 de euro care i-a permis să îşi pună ideea în practică. În luna ianuarie a acestui an, Beer Wall Cafe a împlinit doi ani de funcţionare. Anul trecut, vânzările s-au ridicat la 162.000 de lei, cifră pe care îşi propune să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să atingă primul milion de lei.

„M-am întors pentru a îmi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară, dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană, am făcut un curs de antreprenoriat – era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil. Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”, a povestit Alin Deac.

mai mult la /www.zf.ro/afaceri-de-la-zero/


Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Japonia se declară „profund îngrijorată” de acordul dintre Rusia şi Coreea de Nord

Japonia a declarat joi că este „profund îngrijorată” de acordul de apărare reciprocă încheiat cu o zi înainte între Coreea de Nord şi Rusia,...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura