sâmbătă, 24 februarie 2024
10.2 C
București
AcasăFederația RusăArmand Goșu “Contra-ofensiva continuă, Hersonul va fi eliberat curând”

Armand Goșu “Contra-ofensiva continuă, Hersonul va fi eliberat curând”

Din punct de vedere militar, ploaia de rachete n-a schimbat nimic. Ofensiva ucraineană continuă și va continua până ce armata rusă va putea să-i opună trupe bine echipate, înarmate, antrenate și determinate să câștige războiul. Deocamdată acest lucru nu se întâmplă, în ciuda faptului că în tranșee au ajuns deja oameni mobilizați acum trei săptămâni nu vedem nici o creștere a combativității armatei ruse. Faptul că au fost bombardate câteva centrale electrice, un loc de joacă pentru copii și blocuri de locuințe nu face ca Rusia să fi preluat inițiativa în teatrul de operațiuni. E mai degrabă un semn de disperare în încercarea de a obține o pauză operațională. Singura șansă a lui Putin de a rupe ritmul contra-ofensivei ucrainene este un armistițiu, o pauză de câteva săptămâni, măcar. Altfel, în câteva zile, cel târziu până la sfârșitul săptămânii viitoare, Herson va fi eliberat de trupele ucrainene. În ultimele ore, rușii și-au consolidat noi poziții defensive la 18-20 km în nordul orașului și grăbesc evacuarea populației civile spre interiorul Rusiei.

Eliberarea Hersonului va fi o lovitură teribilă pentru Putin pentru că deschide drumul spre Crimeea. Mai e un detaliu adesea uitat, dar foarte important. Cucerirea Hersonului va permite ucrainenilor să blocheze canalele care duc apă din Nipru în Crimeea, astfel încât rușii vor trebui să reia convoaiele cu cisterne. În ultimii opt ani, după anexarea Crimeii, peninsula s-a deșertificat, din cauza lipsei de apă.

“Contra-ofensiva continuă, Hersonul va fi eliberat curând” (Ar.Goșu)

00:21:51

Pașaport diplomatic. Ambasadorul Ucrainei: Durata războiului depinde de sprijinul pe care îl primim

10 ani de agresiune rusă. Cu asta se confrundă Ucraina de când Federația Rusă a decis să ocupe treptat porțiuni din teritoriul statului suveran....
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura