luni, 3 octombrie 2022
13.5 C
București
AcasăFederația RusăAtacul rusesc de care se temeau ucrainenii. Cel puțin 22 morți și...

Atacul rusesc de care se temeau ucrainenii. Cel puțin 22 morți și 50 de răniți, după ce rușii au atacat o gară fix de Ziua Națională

Rachete rusești au lovit miercuri un tren de pasageri într-o gară din regiunea Dnipropetrovsk, ucigând cel puțin 22 persoane și rănind alte 50, a declarat președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Bilanțul persoanelor decedate în urma atacului rusesc cu rachete asupra gării din Ceaplîne a crescut la 22, față de 15 cât anunțase inițial președintele Zelenski.

Într-un mesaj video adresat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, Zelenski a spus că rachetele au lovit trenul în micul oraș Ceaplîne, la aproximativ 145 km vest de Donețk. Patru vagoane au luat foc, a spus el.

Ucraina a marcat miercuri Ziua Independenței, iar Zelenski a avertizat din timp că Rusia ar putea încerca un atac sumbru.

„Patru vagoane de pasageri sunt acum în flăcări. Până acum, cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 de persoane au fost rănite”, a spus Zelenski.

„Salvatorii lucrează. Dar, din păcate, numărul morților poate crește. Așa trăim în fiecare zi. Așa s-a pregătit Rusia pentru această reuniune a Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Zelenski în mesajul său către Consiliu.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25752157-atacul-rusesc-gara-dnipropetrovsk-ziua-nationala-cel-putin-15-morti-50-raniti.htm

Giorgia Meloni : „Putin are viziune neoimperialista, declaratia de anexare nu are nicio valoare juridica sau politica”

Giorgia Meloni, sefa asteptata a viitorului guvern italian, a estimat vineri ca anexarea de catre Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns