joi, 28 septembrie 2023
18.5 C
București
AcasăInteligența artificialăAUDIO Inteligența Artificială, acuzată că a încălcat drepturile de autor: fals single...

AUDIO Inteligența Artificială, acuzată că a încălcat drepturile de autor: fals single a strâns milioane de ascultări după lansare

Un fals single al cântăreţilor canadieni Drake şi The Weeknd, generat de inteligenţa artificială (AI), a înregistrat milioane de ascultări online după lansarea sa de vineri, determinând casa de discuri Universal Music să ceară retragerea lui şi să ridice problema drepturilor de proprietate intelectuală, informează AFP, relatează Agerpres.

Lansat iniţial pe TikTok, cântecul „Heart on my sleeve”, care a adunat peste 15 milioane de vizualizări pe acea reţea de socializare, a fost suprimat de pe platformele Spotify şi Apple Music la cererea Universal Music Group (UMG), care îi reprezintă pe cei doi artişti şi care a invocat încălcări ale drepturilor de autor.

„Am utilizat o AI (inteligenţă artificială) pentru a crea un cântec al lui Drake cu The Weeknd”, a declarat internautul Ghostwriter977 într-un mesaj video în care poate fi văzută o siluetă acoperită cu un cearşaf alb şi purtând ochelari de soare.

mai mult la :  /www.stiripesurse.ro/

Claudiu Tănăselia

Capsula sondei OSIRIS-REx revine astăzi pe Pământ, cu 250 de grame din asteroidul Bennu! Sonda, după separarea de capsula ce conține eșantioanele din Bennu,...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns