sâmbătă, 20 aprilie 2024
8 C
București
AcasăCosmonautClaudiu Tănăselia : Despre Rocket Factory Augsburg

Claudiu Tănăselia : Despre Rocket Factory Augsburg

Rocket Factory Augsburg (RFA) este o companie care îmi place din ce în ce mai mult: nu doar că lucrează la un nou lansator european (de celibru mic, ce-i drept), pe care sperăm să-l vedem zburând spre orbită în acest an, dar în același timp RFA speră să construiască o capsulă reutilizabilă, denumită Argo, pentru transport de marfă spre și dinspre orbită (și implicit Stația Spațială Internațională și/sau viitoarele avanposturi orbitale comerciale), la un preț competitiv.
Partea cea mai interesantă? Va putea transporta 4 tone nu doar spre orbită, dar și dinspre orbită spre Pământ, lucru care o va deosebi de restul capsulelor existente. Și la revenire pe Pământ nu va folosi parașute, ci un sistem de frânare gonflabil.
Acum câteva zile, RFA au solicitat (pe Twitter) întrebări și astăzi au răspuns[1] la fiecare din întrebările primite, un mare plus pentru echipa de PR a companiei (mi-au răspuns și mie). Am făcut și un rezumat[2] al răspunsurilor, rezumat în care sunt adunate toate detaliile despre Argo pe care le știm până acum.

Număr record de vizitatori străini în Japonia în luna martie

Peste trei milioane de vizitatori străini au intrat în Japonia în luna martie, un record absolut pentru arhipelagul nipon, potrivit celor mai recente date...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura