duminică, 5 ianuarie 2025
-2.3 C
București
AcasăDiplomaţieNoi ambasadori în patru țări. Fostul parlamentar PNL Ovidiu Raețchi pleacă în...

Noi ambasadori în patru țări. Fostul parlamentar PNL Ovidiu Raețchi pleacă în Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile Ministerului de Externe pentru funcțiile de ambasador în patru țări. Între cei propuși se numără fostul parlamentar PNL Ovidiu Raeţchi, preşedintele Centrului Euro-Atlantic de Rezilienţă, care ar urma să meargă ambasador în Japonia.

Potrivit MAE, pentru Regatul Arabiei Saudite a fost aprobat Sebastian Mitrache. Este director politic, cu rang de director general, în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2016-2022, a fost reprezentantul permanent adjunct al României la NATO, iar între anii 2015 şi 2016 a fost directorul Direcţiei Politici de Securitate din Centrala MAE. Şi-a mai desfăşurat activitatea la Delegaţia Permanentă a României la NATO, inclusiv ca şef al Secţiei Politice. De asemenea, a ocupat funcţiile de director adjunct (2008-2009) şi şef serviciu (2007-2008) în cadrul Direcţiei NATO din MAE. În perioada 2002-2007 a fost diplomat în cadrul Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos. Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

Pentru funcţia de ambasador în Croaţia a fost aprobată numirea Danielei Mihaela Cămărăşan. Aceasta este reprezentant cu însărcinări speciale, cu rang de director general, în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2019-2023, a exercitat funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost ambasadorul României în Republica Estonia (2016-2019). În Centrala MAE a mai deţinut funcţia de director de cabinet al ministrului afacerilor externe (2012-2016), activând şi în cadrul cabinetului secretarului de stat pentru afaceri strategice, pentru afaceri europene, respectiv, pentru afaceri globale (2009-2012). În Serviciul Exterior şi-a mai desfăşurat activitatea ca diplomat în cadrul ambasadei României în Republica Lituania. Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

În Japonia, a fost aprobat ca ambasador Ovidiu Raeţchi, preşedinte al Centrului Euro-Atlantic de Rezilienţă, cu rang de secretar de stat. Anterior, acesta a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională în Camera Deputaţilor şi deputat PNL pentru Diaspora (2012-2016), respectiv, pentru Bucureşti (2016-2020). Este doctor în istorie (Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti) şi doctor în ştiinţe politice (SNSPA). Deţine un master în Cultură Arabă (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti) şi un master în Civilizaţia Ebraică (Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti). Cunoaşte limbile engleză şi franceză, conform MAE.

În Portugalia a fost aprobată numirea ca ambasador a Danielei Grigore Gîtman. Aceasta este secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale (2020-2022), respectiv, secretar de stat pentru afaceri globale (2016-2017). În perioada 2009-2015, a fost ambasadorul României în Republica Cehă, iar în intervalul 2004-2008 a activat la Ambasada României în SUA, ca prim-colaborator şi, ulterior, ca însărcinat cu afaceri.

În Centrala MAE a mai deţinut funcţia de director al Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală (2002-2004). Cunoaşte limbile engleză şi italiană.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26939736-noi-ambasadori-patru-tari-fostul-parlamentar-pnl-ovidiu-raetchi-pleaca-japonia.htm


Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Inteligența artificială va schimba radical aplicațiile de dating. Cum va revoluționa AI-ul dragostea în mediul online

Chatboți personalizați care flirtează cu alți chatboți în locul tău, asistenți AI care îți răspund la întrebările legate de potențiali parteneri și algoritmi avansați...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura