sâmbătă, 20 aprilie 2024
8 C
București
AcasăDiplomaţieNoi ambasadori în patru țări. Fostul parlamentar PNL Ovidiu Raețchi pleacă în...

Noi ambasadori în patru țări. Fostul parlamentar PNL Ovidiu Raețchi pleacă în Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile Ministerului de Externe pentru funcțiile de ambasador în patru țări. Între cei propuși se numără fostul parlamentar PNL Ovidiu Raeţchi, preşedintele Centrului Euro-Atlantic de Rezilienţă, care ar urma să meargă ambasador în Japonia.

Potrivit MAE, pentru Regatul Arabiei Saudite a fost aprobat Sebastian Mitrache. Este director politic, cu rang de director general, în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2016-2022, a fost reprezentantul permanent adjunct al României la NATO, iar între anii 2015 şi 2016 a fost directorul Direcţiei Politici de Securitate din Centrala MAE. Şi-a mai desfăşurat activitatea la Delegaţia Permanentă a României la NATO, inclusiv ca şef al Secţiei Politice. De asemenea, a ocupat funcţiile de director adjunct (2008-2009) şi şef serviciu (2007-2008) în cadrul Direcţiei NATO din MAE. În perioada 2002-2007 a fost diplomat în cadrul Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos. Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

Pentru funcţia de ambasador în Croaţia a fost aprobată numirea Danielei Mihaela Cămărăşan. Aceasta este reprezentant cu însărcinări speciale, cu rang de director general, în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2019-2023, a exercitat funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost ambasadorul României în Republica Estonia (2016-2019). În Centrala MAE a mai deţinut funcţia de director de cabinet al ministrului afacerilor externe (2012-2016), activând şi în cadrul cabinetului secretarului de stat pentru afaceri strategice, pentru afaceri europene, respectiv, pentru afaceri globale (2009-2012). În Serviciul Exterior şi-a mai desfăşurat activitatea ca diplomat în cadrul ambasadei României în Republica Lituania. Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

În Japonia, a fost aprobat ca ambasador Ovidiu Raeţchi, preşedinte al Centrului Euro-Atlantic de Rezilienţă, cu rang de secretar de stat. Anterior, acesta a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională în Camera Deputaţilor şi deputat PNL pentru Diaspora (2012-2016), respectiv, pentru Bucureşti (2016-2020). Este doctor în istorie (Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti) şi doctor în ştiinţe politice (SNSPA). Deţine un master în Cultură Arabă (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti) şi un master în Civilizaţia Ebraică (Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti). Cunoaşte limbile engleză şi franceză, conform MAE.

În Portugalia a fost aprobată numirea ca ambasador a Danielei Grigore Gîtman. Aceasta este secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale (2020-2022), respectiv, secretar de stat pentru afaceri globale (2016-2017). În perioada 2009-2015, a fost ambasadorul României în Republica Cehă, iar în intervalul 2004-2008 a activat la Ambasada României în SUA, ca prim-colaborator şi, ulterior, ca însărcinat cu afaceri.

În Centrala MAE a mai deţinut funcţia de director al Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală (2002-2004). Cunoaşte limbile engleză şi italiană.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26939736-noi-ambasadori-patru-tari-fostul-parlamentar-pnl-ovidiu-raetchi-pleaca-japonia.htm

Număr record de vizitatori străini în Japonia în luna martie

Peste trei milioane de vizitatori străini au intrat în Japonia în luna martie, un record absolut pentru arhipelagul nipon, potrivit celor mai recente date...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura