duminică, 19 mai 2024
20.2 C
București
AcasăDiplomatulNumăr record de vizitatori străini în Japonia în luna martie

Număr record de vizitatori străini în Japonia în luna martie

Peste trei milioane de vizitatori străini au intrat în Japonia în luna martie, un record absolut pentru arhipelagul nipon, potrivit celor mai recente date furnizate miercuri de Organizaţia Naţională a Turismului din Japonia (JNTO), transmite AFP.

Este vorba de o creştere de 69,5% comparativ cu luna martie 2023 şi una de 11,6% faţă de luna martie 2019, perioada de referinţă de dinainte de pandemia de Covid.

Este pentru prima dată în istorie când este depăşit pragul de trei milioane de vizitatori străini într-o singură lună în Japonia, a precizat JNTO.

Pe lângă revenirea puternică a turismului mondial după anii de pandemie, perioade de înflorire a cireşelor japonezi (sakura) şi vacanţele de Paşte în străinatate au contribuit şi ele la acest nivel record al turismului în Japonia. La acestea se adaugă nivelul slab al yenului în raport cu dolarul şi moneda euro, care face din Japonia o destinaţie mai ieftină pentru americani şi europeni.

 

/agerpres.ro/economic-extern/

Andrei Caramitru : Ce se va întâmpla când toată lumea – mult mai repede decât credeți – va avea un asistent AI dedicat pe...

1) asistentul va costa – și va costa nu puțin. Pentru ca investițiile în datacentere sunt absolut colosale și energia necesară este enormă (doar...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura