sâmbătă, 2 martie 2024
7.7 C
București
AcasăArmeniaSabina Pop : Armenii din Nagorno-Karabakh au părăsit enclava aproape în totalitate

Sabina Pop : Armenii din Nagorno-Karabakh au părăsit enclava aproape în totalitate

Autoritățile din Erevan au comunicat în această seară că au intrat pe teritoriul Armeniei 100400 de refugiați.Acestia primesc ajutor umanitar, îngrijiri medicale și se caută în continuare soluții pentru cazarea lor.Organizatii umanitare internationale sunt la fața locului, deasemenea Crucea Roșie Internațională, Națiunile Unite pentru Refugiați, USAID, etc.

Unii dintre refugiați ar dori să plece în alte țări, parte dintre ei care au rude plecate în străinătate.

Administratorul USAID, Samantha Power a făcut o vizită și în Azerbaidjan unde a cerut sprijin total pentru organizațiile umanitare, să poată ajunge in toate zonele din Nagorno-Karabakh, pentru a da primul ajutor celor care nu au nici un sprijin și nu au putut nici să plece.Tot la Baku, Samantha Power a anunțat că Statele Unite ale Americii susțin integritatea teritorială și independența Armeniei și speră că un nou conflict nu va mai avea loc.

Situația rămâne însă complicată; o parte dintre miniștri și șefii militari din Nagorno-Karabakh au fost răpiți de azeri înainte să treacă frontiera în Armenia.

00:02:38

„Sicriul a fost coborât în pământ”. Mii de ruși au venit la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi și au strigat împotriva lui Putin

Aleksei Navalnîi a fost înmormântat în cimitirul Borisov din Moscova. Liderul opoziției ruse a fost omagiat de mii de ruși care au venit să-și...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura