sâmbătă, 28 ianuarie 2023
0.7 C
București
AcasăCryptoSilvergate, o bancă pentru companiile de criptomonede, cea mai recentă victimă a...

Silvergate, o bancă pentru companiile de criptomonede, cea mai recentă victimă a prăbuşirii pieţei crypto

„Clienții băncii americane Silvergate, care furnizează servicii de criptomonede, au retras peste 8 miliarde de dolari din depozitele lor legate de criptomonede. Aproximativ două treimi dintre clienții băncii și-au retras depozitele în ultimele trei luni ale anului 2022, scrie BBC.”

În consecinţă, banca a vândut active de 5,2 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile și a rămâne lichidă, adică pe linia de plutire.

Financial Times constată însă că Silvergate a fost doar o „mică bancă convenabilă” înainte de a se transforma într-o „criptobancă majoră în ultimii ani” și „a jucat un rol cheie în furnizarea de servicii către lui Sam Bankman-Fried, fondatorul imperiului criptografic al FTX suspectat de fraudă”.

Banca a anunțat concedierea a 200 de angajați sau 40% din statul său de plată, „pentru „a ține cont de realitățile economice” cu care se confruntă sectorul criptomonedei”, a explicat Ben Reynolds, președintele acesteia.

mai mult la  www.mold-street.com

 

 

 

00:32:51

AFACERI DE LA ZERO : Georgiana și Remus Gârbacea au creat cofetăria Panner

AFACERI DE LA ZERO: Georgiana și Remus Gârbacea au creat cofetăria Panner la câțiva kilometri de Castelul Bran și vor să deschidă noi unități...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns