duminică, 28 mai 2023
17.4 C
București
AcasăCryptoSilvergate, o bancă pentru companiile de criptomonede, cea mai recentă victimă a...

Silvergate, o bancă pentru companiile de criptomonede, cea mai recentă victimă a prăbuşirii pieţei crypto

„Clienții băncii americane Silvergate, care furnizează servicii de criptomonede, au retras peste 8 miliarde de dolari din depozitele lor legate de criptomonede. Aproximativ două treimi dintre clienții băncii și-au retras depozitele în ultimele trei luni ale anului 2022, scrie BBC.”

În consecinţă, banca a vândut active de 5,2 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile și a rămâne lichidă, adică pe linia de plutire.

Financial Times constată însă că Silvergate a fost doar o „mică bancă convenabilă” înainte de a se transforma într-o „criptobancă majoră în ultimii ani” și „a jucat un rol cheie în furnizarea de servicii către lui Sam Bankman-Fried, fondatorul imperiului criptografic al FTX suspectat de fraudă”.

Banca a anunțat concedierea a 200 de angajați sau 40% din statul său de plată, „pentru „a ține cont de realitățile economice” cu care se confruntă sectorul criptomonedei”, a explicat Ben Reynolds, președintele acesteia.

mai mult la  www.mold-street.com

 

 

 

Emisiunea „Impact Global” : La 1 iunie în Republica Moldova sunt așteptați peste 44 de lideri europeni la cel de al doilea Summit al...

Acest subiect va fi dezbătut astăzi în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA de către jurnalistul Constantin Uzdriș și invitatul său permanent,...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns