joi, 25 iulie 2024
22 C
București
AcasăCryptoUn „Robin Hood” digital: Un hacker a furat criptomonede de la Rusia...

Un „Robin Hood” digital: Un hacker a furat criptomonede de la Rusia și a decis să le doneze Ucrainei

Un hacker a reușit să acceseze sute de portofele de criptomonede ale FSB, GRU și Serviciului de Informații Externe al Rusiei, a transmis site-ul CoinDesk, citând Chainalysis, o companie de analiză blockchain, relatează The New Voice of Ukraine. 

Specialiștii au afirmat că hackerul a transferat criptomonedele unor voluntari ucraineni. Hackerul pare să fi reușit să utilizeze blockchain și bitcoin împotriva statului agresor. Folosindu-și abilitățile, hackerul a obținut acces la sute de portofele cripto, care probabil aparțineau agențiilor de aplicare a legii din Rusia.

Analiștii de la Chainalysis sunt de părere că hackerul a utilizat o funcție de documentare a tranzacțiilor în blockchain-ul bitcoin pentru a identifica 986 de portofele controlate de Direcția Principală de Spionaj (GRU) a Statului Major al armatei ruse, de Serviciul de Informații Externe (SVR) și de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

De asemenea, hackerul a lăsat mesaje în limba rusă proprietarilor portofelelor, în care afirmă că acestea au fost utilizate pentru a plăti serviciile hackerilor care lucrează pentru Rusia.

mai mult la : /adevarul.ro/


Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

00:02:46

SUA au testat bateria hipersonică Dark Eagle, de 800.000.000$. Lovește China în câteva secunde

SUA au testat bateria hipersonică Dark Eagle, de 800.000.000 $. Poate lovi China în câteva secunde. Armata SUA a testat pentru prima dată bateria...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor 📈 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura