sâmbătă, 20 aprilie 2024
8 C
București
AcasăCryptoUn „Robin Hood” digital: Un hacker a furat criptomonede de la Rusia...

Un „Robin Hood” digital: Un hacker a furat criptomonede de la Rusia și a decis să le doneze Ucrainei

Un hacker a reușit să acceseze sute de portofele de criptomonede ale FSB, GRU și Serviciului de Informații Externe al Rusiei, a transmis site-ul CoinDesk, citând Chainalysis, o companie de analiză blockchain, relatează The New Voice of Ukraine. 

Specialiștii au afirmat că hackerul a transferat criptomonedele unor voluntari ucraineni. Hackerul pare să fi reușit să utilizeze blockchain și bitcoin împotriva statului agresor. Folosindu-și abilitățile, hackerul a obținut acces la sute de portofele cripto, care probabil aparțineau agențiilor de aplicare a legii din Rusia.

Analiștii de la Chainalysis sunt de părere că hackerul a utilizat o funcție de documentare a tranzacțiilor în blockchain-ul bitcoin pentru a identifica 986 de portofele controlate de Direcția Principală de Spionaj (GRU) a Statului Major al armatei ruse, de Serviciul de Informații Externe (SVR) și de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

De asemenea, hackerul a lăsat mesaje în limba rusă proprietarilor portofelelor, în care afirmă că acestea au fost utilizate pentru a plăti serviciile hackerilor care lucrează pentru Rusia.

mai mult la : /adevarul.ro/

Număr record de vizitatori străini în Japonia în luna martie

Peste trei milioane de vizitatori străini au intrat în Japonia în luna martie, un record absolut pentru arhipelagul nipon, potrivit celor mai recente date...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Investor ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura