miercuri, 31 mai 2023
22.1 C
București
AcasăIntelligenceUn rus a cerut azil în SUA, oferind la schimb informații despre...

Un rus a cerut azil în SUA, oferind la schimb informații despre „Lebăda albă”, cel mai avansat bombardier strategic rus

Un rus care susține că are informații despre cele mai noi avioane de luptă ale Rusiei a cerut azil în SUA. El a ajuns la graniță în decembrie și a spus că a lucrat la cel mai avansat bombardier strategic rus, iar oficialii americani spun că povestea lui e credibilă, relatează Business Insider.

Bărbatul le-a spus polițiștilor de frontieră americani că deține informații pe care guvernul lor le dorește și că a lucrat la avioane militare cu tehnologie avansată în Rusia, potrivit unui raport al Vămii și Poliției de Frontieră (CBP) a SUA, obținut de Yahoo News.

Rusul, care susține că este inginer aerospațial, a spus că a lucrat inclusiv la „Lebăda albă” – TU160, cea mai mare aeronavă militară din arsenalul Rusiei. Oficialii CBP spun în raport că informațiile despre acel avion ar putea fi utile Statelor Unite și că avionul „se pare că este cel mai avansat bombardier strategic din arsenalul rusesc și a fost folosit și într-un rol tactic de atac aerian în războiul din Ucraina”.

Citește mai mult la: www.digi24.ro

SUA și Japonia condamnă „cu fermitate” lansarea eșuată a satelitului nord-coreean: „Vom lua toate măsurile necesare”

Statele Unite condamnă „cu fermitate” lansarea unei rachete prezentate drept satelit militar de către Coreea de Nord, care „creşte tensiunile”, potrivit unui comunicat al...
spot_img

latest articles

explore more

Lasă un răspuns